Ledgerův Parnassus odpískán?

Smrt talentovaného a mladého herce Heatha Ledgera otřásla nejen Hollywoodem. Jak jeho náhlé úmrtí ovlivní právě natáčený film Terryho Gilliama?

Nevím jak vy a vlastně i zbytek světa fanoušků filmu, ale já doteď špatně rozdýchávám smrt Heatha Ledgera, herce, který nebyl známý žádnými drogovými excesy a rodina a blízcí si byli jisti, že o sebevraždu by se nikdy nepokusil. Každopádně zda nešlo jen o nešťastnou náhodu, která ve spojení s troškou alkoholu a prášků na spaní může z medicínského hlediska zmanenat malé, leč stále "nějaké" procento pro zástavu srdce, se dozvíme až za několik dní. Pokud ale na chvíli odhlédneme od nostalgického vzpomínání a rozmlouvání nad tím, jak tento osmdvacetiletý herec opustil svět, nejspíše vás napadne, co se stane s roztočeným snímkem, když jeho hlavní hrdina zemře nebo se třeba vážněji zraní. Řekněme, že to s ním většinou nekončí nijak slavně a pokud opravdu není natočena drtivá většina scén (vzpomeňme na smrt Brandona Lee, jenž umřel na place v posledních scénách hororu Vrána), projekt se i přes svojí ztrátu často ruší.

A představte si, že Heath právě natáčel a byl zhruba v půlce. A na jakého režiséra tato opravdu nešťastná karta padla? Inu, na koho jiného, než na notoricky známého smolaře Terryho Gilliama! Ten dokonce o své neuvěřitelné smůle při natáčení jeho vysněného filmu Muž, který zabil Dona Quijota, vytvořil dokument Ztracen v La Mancha. Chudák Gilliam se totiž právě zabýval natáčením filmu Imaginarium of Doctor Parnassus (Představivost doktora Parnassuse) a právě Ledger v něm společně s Christopherem Plummerem hrál hlavní roli. Film z rozpočtem 30 milionů dolarů tak stojí na velmi tenké hranici a producenti musí vymýšlet, co dál. Bohužel nejpravděpodobněji se celý Gilliamův projekt, i přes nesmírné ztráty, odpíská. Fotky, které vidíte kolem, jsou foceny přímo na place, a to 19. ledna 2008.

Ledger měl kromě dokončení tohoto filmu i další velké plány. Podle britského spisovatele Allana Scotta chtěl zrežírovat drama o šachistovi The Queens Gambit, ve kterém si měla hlavní roli zahrát Ellen Page společně se samotným panem režisérem.

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Zobrazena strana 1 / 1 | příspěvky zobrazeny od nejnovejších a jako vlákna
« předchozínásledující »
Jillen
17
Jillen | 01.02.2008 02:52:46
0
Bral bych tu alternativu, že by to dokončil Johnny Depp, jak jsem se dočetl z csfd, byla by škoda takový film nechat "nijaký"
devils
3
devils | 01.02.2008 00:59:00
0
velmi smutne
Zobrazena strana 1 / 1 | příspěvky zobrazeny od nejnovejších a jako vlákna
« předchozínásledující »

Filmy

Imaginarium dr. Parnasse

(The Imaginarium of Dr. Parnassus)

Režie: Terry Gilliam

Další články v kategorii